Третя світова війна могла початися в 1974 році, - ЦРУ

В листопаді 1974 на мілководді поблизу Холі-Лох, приблизно в 50 кілометрах від Глазго, сталося зіткнення радянського і американського підводних човнів з ядерними боєголовками на борту, що могло бути сприйнято як напад.

 Підводний човен "Джеймс Медісон". Фото: dic.academic.ru.

Згідно з документами ЦРУ, розміщеним недавно в інтернеті, в розпал холодної війни біля узбережжя Великобританії зіткнулися американський і радянський ядерні підводні човни. На борту американського підводного човна було 160 ядерних боєголовок, пишуть Патріоти України з посиланням на Times.

Експерти кажуть, пише газета, що цей інцидент міг привести до Третьої світової війни.

Інцидент стався в листопаді 1974 на мілководді поблизу Холі-Лох, приблизно в 50 кілометрах від Глазго. Між 1961-му і 1992-м роками там знаходилася база американських ядерних підводних човнів.

Чутки про цей інцидент ходили давно, але до цього часу ВМФ США відмовлявся їх коментувати.

Відповідно до телеграми того часу, розміщеної зараз в інтернеті, зіткнення сталося поблизу порту Холі-Лох. На телеграмі стоїть гриф "Цілком таємно". Вона була відправлена Генрі Кіссінджеру тодішнім радником з національної безпеки президента Форда Брентом Скоукрофта.

"Я отримав повідомлення з Пентагону, що один з наших підводних човнів класу "Посейдон" зіткнувся з радянським підводним човном. Підводний човен "Джеймс Медісон" виходив з Холі-Лох і зіткнувся з радянським підводним човном, який очікував його поблизу порту, щоб потім за ним стежити. Обидві субмарини вийшли на поверхню, а потім радянський підводний човен знову пішов під воду. Поки немає даних про пошкодження. Буду тримати вас в курсі ", - йдеться в телеграмі.

Ханс Крістенсен, фахівець з ядерного озброєння з Федерації американських вчених в Вашингтоні, каже, що цей інцидент міг легко привести до катастрофи, якби команда одного з підводних човнів вирішила, що вона піддалася нападу, і прийняла рішення потопити інший підводний човен.

Крім того, каже Ханс Крістенсен, в результаті зіткнення на борту підводних човнів міг статися вибух, що, в свою чергу, могло стати причиною пожежі палива балістичних ракет і запуску цих ракет, або вибуху боєголовок.

Наскільки відомо, американському підводному човні були нанесені серйозні пошкодження, і він був відправлений в сухий док в Холі-Лох на ремонт.

У ворога мінус склад БК й не тільки: Військові відпрацювали дронами по позиції окупантів на півдні (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:53

Сили оборони відпрацювали дронами та гаубицею по ворожій позиції на півдні України. Внаслідок ударів є загиблі серед окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Facebook-сторінку командування Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил Украї...

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...