"Труханов, если окажется в тюрьме, начнет всех сдавать. Он достаточно труслив", - екс-радник голови Одеської ОДА Олександр Боровик

В Одесі слід чекати зміни влади. Справа Труханова загрожує не лише місцевим мафіозі, але може боляче відгукнутись для багатьох у Києві

Перспективи розслідування НАБУ у справі затриманого напередодні міського голови Одеси Геннадія Труханова для InfoResist прокоментував екс-заступник міністра економіки України і колишній радник голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі Олександр Боровик, зазначають Патріоти України.

За словами Боровика, суд над Трухановим цілком реальний, адже «многих мафиози в мире сажают в тюрьму не за то, что они мафиози, а потому, что их ловят на каких-то мелочах – неуплате налогов, например».

«Труханов достаточно известен и СБУ, и другим органам. Он на протяжении 20 лет работает с синдикатом Жукова и Амберта. Там он был охранником, потом вырос в политика. И его должны были бы судить за всё, что он сделал в качестве мафиози, но его поймали на достаточно мелких вещах», — оцінив ситуацію експерт.

Як зазначає Боровик, в справі одеського голови існує дві площини - кримінальна і політична.

«По уголовной будет достаточно тяжело доказать, где в этом вина Труханова. Как проходили транзакции и как присваивались деньги будет достаточно тяжело доказать, если только нет какой-то оперативной информации. Но Труханов может сам начать рассказывать всё, что он знает и всё, что он слышал. Думаю, на это и рассчитывает НАБУ. Есть надежда, что кто-то из его сообщников тоже начнет говорить», — вважає відомий економіст.

За словами Боровика, суди - це особлива площина в справі мера.

«В Украине нет антикоррупционного суда, есть коррумпированные старые суды, которые, скорее всего, Труханова отпустят. Связь мэра с судебной системой и истеблишментом достаточно сильная. Думаю, у НАБУ была безвыходная ситуация, им нужно было что-то делать. Были сведения о Труханове, но сам кейс не такой уж и сильный, чтобы чувствовать себя комфортно. С другой стороны, если бы они этого не сделали, то их бы подозревали в том, что они разрешают мафиози оставаться на свободе и руководить одним из самых больших городов в стране», — говорить він.

На думку екс-радника Саакашвілі, в політичній площині це дуже сильний удар по президенту, який терпів всю цю історію.

«По всей видимости, истеблишмент захочет выкупить Труханова и разрешить ему быть на свободе. Будет договоренность, чтобы суды его отпустили, а в обмен Труханов просто отдаст Одессу БПП и «Народному фронту», —вважає Боровик.

Разом з тим, він висловив думку, що перед тим, як опинитися у в'язниці, Труханов почне всіх здавати.

«Он достаточно труслив, он начнёт всех сдавать. И это будет страшно невыгодно», — подчеркнул Боровик.

Як вважає експерт, рішення про поверненню до України було непростим для Труханова, адже фактично, він вже перебував «в бігах» останні півтора місяці.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...