Тримаємо кулаки: Стало відомо, коли Генасамблея ООН розгляне резолюцію щодо Криму

​Подія відбудеться за кілька днів.

Ілюстрація:Daily - РБК-Украина

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй розгляне резолюцію України щодо Криму 19 грудня. Про це повідомляє українська місія при ООН у Twitter, передають Патріоти України.

"Голосування щодо українського проекту резолюції стосовно Криму в Генеральній асамблеї ООН заплановане на 19 грудня", - йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що 15 листопада на засіданні Третього комітету Генеральної асамблеї ООН була підтримана резолюція про порушення прав людини в Криму окупаційною владою РФ. Резолюцію підтримали 73 держави, проти голосували 23, 76 утримались.

Уперше в міжнародних документах вказується, що Росія є державою-окупантом, а АР Крим i Севастополь є тимчасово окупованою територією владою Кремля.

Згідно з текстом резолюції, Росія має припинити утиски прав людини в Криму та припинити дискримінаційні заходи. Також Генасамблея вимагає покарати всіх винних, чи причетних до утисків прав людини та реабілітувати усіх політв'язнів.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...