"Це - наш спільний успіх": Порошенко взяв участь у випробуваннях новітньої української ракети (відео)

Ракета призначена для ураження цілей різного класу. ​Всі комплектуючі для неї зроблені в Україні.

Порошенко взяв участь у випробуваннях новітньої української ракети. Фото:скрін відео

Президент України Петро Порошенко взяв участь у випробуваннях новітньої ракети, всі комплектуючі для якої були зроблені в Україні, а також висловив надію, що її скоро поставлять на озброєння армії. Про це він повідомив у своєму Facebook. інформують Патріоти України.

"Щойно відбулося успішне випробування новітньої української ракети. Всі комплектуючі ракети зроблені в Україні. Це - наш спільний успіх. Бажаю скоріше поставити нову ракету на озброєння української армії", - зазначив Порошенко.

Ракета призначена для ураження цілей різного класу. Бойова частина, двигун і система управління ракети - українського виробництва. В її виробництві задіяні понад 10 підприємств українського оборонпрому.

На відкритті оновленої дороги Одеса-Вілкове Петро Порошенко розкрив деякі секретні, за його словами, деталі випробувань. Випустили три ракети. Мали втрапити в радіусі 300 м від цілі - прапорця. Перша влучила в 17 м від точки, друга та третя ще краще – в межах 12 м.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...