"Це абсурд уряду Порошенка": Ватажки "Л/ДНР" у Криму поскаржилися на блокаду

Ватажок терористів Плотницкий заявив, що рішення РНБО про тимчасову повну зупинку транспортного сполучення свідчить про те, що Україні "потрібна територія, але не люди".

Захарченко і Плотницький у Криму. Фото:Twitter

Ватажки "ДНР" та "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий прибули в окупований Крим, де розкритикували транспортну блокаду окупованих територій Донбасу, оголошену українською владою. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

Так, Плотницкий заявив, що рішення РНБО про тимчасову повну зупинку транспортного сполучення свідчить про те, що Україні "потрібна територія, але не люди".

"Ви вже вийдіть до народу і скажіть, хто ви для нас. Ви називаєте нас нашим народом і при цьому оголошуєте блокаду. Тоді відмовтеся від нас, і ми скажемо вам тільки спасибі. Виходить, що їм потрібна територія, але не потрібні люди. Це абсурд уряду Порошенка. Ми свій вибір зробили, куди ми йдемо - сказали - в наш "русский мир", - сказав він.

У свою чергу Захарченко заявив, що блокада "не хвилює жителів "ДНР" та є внутрішньою справою самої України".

"Це внутрішня справа України. Нехай що хочуть, те й роблять. Ми самі не плануємо більше торгувати з Україною. Не нам блокаду оголосили, а ми", - сказав Захарченко.

За його словами, основне завдання терористів зробити підприємства "народними", а Україна "в їхні плани не входить".

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...