"Це буде ляпас!": У списку гостей на інавгурацію Путіна знайшли тих, хто може не приїхати

Російська агресія в Україні стала холодним душем і для Казахстану, і для Білорусі.

Лукашенко не приїде на інавгурацію Путіна? Фото: РБК.

Президенти Казахстану і Білорусії Нурсултан Назарбаєв і Олександр Лукашенко швидше за все не будуть присутні на інавгурації президента РФ Володимира Путіна 7 травня, передають Патріоти України.

"Це природно ляпас. Я думаю єдині, хто думає їхати чи не їхати на інавгурацію, це президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв і президент Білорусі Олександр Лукашенко", - сказала в коментарі OBOZREVATEL.UA російська опозиціонерка Ольга Курносова.

За її словами, незважаючи на обов'язкову дружбу з Росією, президенти цих країн розуміють, що після нападу Росії на Україну вони так само не застраховані від подібного сценарію. "З Україною теж довго дружили, проте ми маємо результати. Насправді російська агресія в Україні стала холодним душем і для Казахстану, і для Білорусі. Обидва лідери чудово розуміють, що спробувати натягнути історію на їх країни можна з легкістю, точно також побігти захищати російськомовне населення. Тому вони досить напружені і розуміють, що свій суверенітет за допомогою Росії неможливо затвердити, а тільки втратити", - говорить вона.

Курносова прогнозує, що рішення приїжджати або не приїжджати на інавгурацію буде прийматися в останній момент. "І я не здивуюся, якщо вони не приїдуть на інавгурацію. Можна ж послатися на нежить, спека ж настала, вірусні інфекції бродять, захворів і послав прем'єр-міністра. Це буде показувати їх позицію, але формально буде не причепитися", - сказала російська опозиціонерка.

Однак, на її думку, є все-таки деякі європейські політики, які приїдуть на захід в силу свого політичного курсу. "Є ж друзі, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, є президент Чехії Мілош Земан, тому кандидати, я вважаю, є", - додала Курносова.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...