З архіву ПУ. "Его как бы нету. Хотя он есть": Довкола Кримського моста розгорівся гучний скандал у Казахстані

Світлину із "незаконним" мостом казахські чиновники намагалися закрити рослинами, чим дуже обурили росіян.

Путін під час візиту в Казахстан. Фото: КП.

У Казахстані у листопаді 2018 року напередодні візиту президента Росії Володимира Путіна розгорівся скандал через величезну фотографію Кримського моста. Як повідомляє КП, Служба протоколу казахського лідера Нурсултана Назарбаєва обурилася, коли виявила на стенді чорноморських курортів цей знімок, передають Патріоти України.
"І ви хочете, щоб наш президент з'явився на цьому тлі? Так справа не піде", – цитує видання слова чиновників, які були противниками будівництва скандальної переправи через Керченську протоку.

У результаті знімок незаконного моста вирішили закрити панелями зі штучною рослинністю, що, в свою чергу, викликало обурення у російської сторони. Зазначається, що між представниками двох країн розгорілися чвари протягом декількох годин, у результаті чого було винесено компромісне рішення.

"У підсумку після декількох годин суперечок, було прийнято соломонове рішення: оформлення стенду відновити, але під час екскурсії президентів повз нього не проводити. Ніби як є Кримський міст на виставці, а ніби як його і немає", – йдеться в повідомленні.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...