Це була остання крапля: У Трампа пояснили, що стало причиною скасування історичної зустрічі президентів США та КНДР

За словами держсекретаря США, сторони не зуміли провести підготовчі роботи між двома командами, які є необхідними для проведення успішного саміту.

Майк Помпео. Фото:azərtacУ команді Дональда Трампа пояснили, чому американський президент вирішив скасувати історичну зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином, заплановану наступного місяця в Сингапурі. Державний секретар США Майк Помпео, виступаючи на слуханнях у Сенаті, розповів, що в останні дні Пхеньян не відповідав на запити США щодо організації зустрічі. Про це пише Reuters, зазначають Патріоти України.

"Ми не зуміли провести підготовчі роботи між нашими двома командами, які є необхідними для проведення успішного саміту", - пояснив Помпео. Водночас очільник американської дипломатії підкреслив, що не вважає скасування саміту ознакою слабкості Кім Чен Ина.

"Насправді він продемонстрував величезну здатність очолити свою країну та свою команду", - зауважив дипломат.

Водночас Reuters наводить слова неназваного офіційного представника Білого дому, який називає іншу можливу причину відмови Трампа від саміту. Зокрема, останньою краплею для американців стала реакція Північної Кореї на коментарі віце-президента США Майка Пенса, який пропонував Вашингтону будувати відносини з КНДР за "лівійською моделлю".

У відповідь на пропозицію Пенса віце-міністр закордонних справ КНДР назвала його заяви "дурними" і запропонувала обом країнам або проводити саміт, або – ядерну демонстрацію. Водночас чиновник стверджує, що надія на мир з КНДР все ще існує, але щоб її не змарнувати, Пхеньян має змінити свою риторику.

Як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп скасував проведення історичної зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином, яка повинна була відбутися 12 червня у Сингапурі.

Трамп пішов на цей крок після того, як стало відомо, що Північна Корея завершила демонтаж ядерного полігону Пхунгері.

Як стало відомо, Дональд Трамп заявив, що США готові реагувати військовими методами на будь-які подальші дії КНДР після скасування саміту за участі лідерів двох держав. "Американські військові готові в разі необхідності реагувати на дурний або безрозсудний вчинок Північної Кореї", - сказав він.


У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...