Це був не лист: У Лаврова підтвердили факт звертання Януковича до Путіна з проханням ввести війська

Речниця МЗС РФ Марія Захарова підкреслила, що насправді Янукович написав не лист, а заяву.

Марія Захарова. Фото:utro.ruОфіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова підтвердила, що колишній президент-втікач Віктор Янукович просив президента РФ Володимира Путіна ввести в Україну війська. Про це вона розповіла в інтерв'ю радіостанції Говорит Москва, інформують Патріоти України.

При цьому вона підкреслила, що це був не лист, а заява Януковича.

"Це не лист. Ця заява Януковича. Він ніколи не заперечував, що його підписував", - сказала Захарова, уточнивши, що мова йде про документ, який зачитував в ООН постпред Росії Віталій Чуркін.

"Чуркін був уповноважений його процитувати в Раді безпеки ООН, про що відкрито заявив. Також заява була поширена як документ Радбезу - звичайна практика доведення до членів Ради актуальних матеріалів. Технологія відправки вказівок російським представникам за кордоном - це питання внутрішнього узгодження", - пояснила представник російського МЗС.

Тим часом, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що Кремль не отримував офіційного листа від колишнього президента України Віктора Януковича з проханням ввести війська в країну в березні 2014 року.

"Справа в тому, що ніякого листа офіційно в адміністрацію президента не надходило і ніякого подібного документа в адміністрації президента не реєструвалося", - повідомив Пєсков.

У лютому 2017 року Янукович заявив, що не звертався до Росії з проханням ввести війська в країну. Він також зазначив, що не відправляв лист про це президенту Росії Володимиру Путіну. "Це не лист, а заява ... Я не зраджував своєму народу, я намагався свій народ захистити і зробити це в рамках своїх повноважень", - сказав екс-президент.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...