Це діра для Путіна: Генерал назвав головну проблему Кремля в Чорному морі

Як тільки Румунія і Болгарія стали членами Альянсу, в Чорноморському басейні з'явилися три країни НАТО, три країни, які прагнуть в НАТО (Грузія, Молдова, Україна), і одна Росія.

Вадим Гречанінов. Фото:obozrevatel.com

На сьогоднішній день в басейні Чорного моря є три країни-члена НАТО, три країни, які прагнуть в НАТО, і Росія, що протистоїть Альянсу. Таким чином, Чорне море представляє собою "дірку для Путіна". Таку думку в коментарі Обозревателю висловив генерал-майор у відставці, президент Атлантичної Ради Вадим Гречанінов, зазначають Патріоти України.

"Басейн Чорного моря - це діра для Путіна", - сказав він. Як пояснив генерал, "до того, як Румунія і Болгарія ввійшли в НАТО, стан був досить паритетним. Але як тільки вони стали членами Альянсу, в Чорноморському басейні виявилися три країни НАТО, три країни, які прагнуть в НАТО (Грузія, Молдова, Україна), і одна Росія". Гречанінов переконаний: анексія Криму - "це відповідь Путіна на це все".

Він також додав: "Туреччина була найсильнішою державою в Чорному морі за своїм складом флоту, тим більше що протоки - у неї. Однак зараз Росія посилює Чорноморський флот. Але і НАТО додає сюди кораблі для Румунії та Болгарії. Так що, якщо говорити про протистояння Росії і держав НАТО в акваторії Чорного моря, то, звичайно, Росія програє".

В продовження теми генерал підкреслив: співпраця України і Туреччини набуває нового змісту. "Туреччина - головний провідник ідеї членства України в НАТО", - переконаний він. "Якщо ми будемо співпрацювати з натовською державою, потужною по відношенню до Росії, я думаю, що це принесе користь", - сказав Гречанінов.

Генерал також звернув увагу на той факт, що сьогодні статус Туреччини в Альянсі істотно підвищився. "У зв'язку з ситуацією в Сирії статус Туреччини підвищився, тим більше що це азійська держава, розташована на кордоні Європи та Азії, яка має вихід до Чорного моря. Все це має велике значення".

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...