Це ганьба: Рада Європи мовчить про порушення прав людини в Криму і на Донбасі - Геращенко

"Якщо РФ закрила від світу окуповані території - то відтепер РЄ мовчатиме про знущання над українцями і кримськими татарами? Наша делегація готує листа з обуренням цією позицією" - запевнила віце-спікер ВР.

Турбйорн Ягланд. Фото:www.eurointegration.com.ua

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (РЄ) готує лист, в якому висловить обурення в зв'язку з відсутністю в доповіді генерального секретаря РЄ Турбйорна Ягланда фактів про порушення прав людини в анексованому Криму і на окупованому Донбасі. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко в Facebook, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв на сесії ПАРЄ поставив запитання від української делегації Ягланду.

"Як сталося, що в щорічній доповіді генсека про права людини на 104 сторінках немає жодного слова про порушення фундаментальних прав людини в анексованому Криму та окупованому Донбасі, жодної згадки про тортури і арешти кримських татар, заручників, порушення права на життя, свободу слова, безпеку?" - зазначила вона.

За словами Геращенко, Ягланд дав "жахливу і цинічну" відповідь на це питання.

"Він заявив, що начебто інформація про стан з правами людини в окупованому Криму і Донбасі не увійшла в щорічну доповідь про права людини...., тому що в цю доповідь включається інформація , що отримана від cпеціальних моніторингових місій РЄ і тд. А так як до Криму і Донбасу ніякі місії минулого року не допускалися, то і ніяка інформація в доповідь не увійшла!", - підкреслила вона.

Нардеп зазначила, що Янланд відповідав на питання українців невпевнено.

"Це просто жахіття! Відповідав він дуже невпевнено, і його позиція викликає обурення. Виходить, що якщо РФ закрила від світу окуповані території - то відтепер РЄ мовчатиме про знущання над українцями і кримськими татарами? Просто ганьба. Наша делегація готує листа з обуренням цією позицією", - підсумувала вона.

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...

Головком Сирський привіз новини з фронту, - Зеленський

понеділок, 6 травень 2024, 21:54

Ввечері, 6 травня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби, передають Патріоти України. Президент Зеленський провів засідання Ставки. Глава держави вислухав доповідь головкома Сирського, який б...