"Це наче випити кави...": Білорус, що воював на боці "ЛНР", розповів, як вбивав українців

Сергій Трофимов в 2000 році був активістом білоруської опозиції, в 2014 році поїхав на Донбас воювати за "Новоросію", а після того, як його викликали до КДБ Білорусі, запропонував свої послуги в якості інтернет-троля.

Сергій Трофимов воював за "ЛНР". Фото: svaboda.org.

Громадянин Білорусі Сергій Трофимов у 2014-му році поїхав воювати за "Новоросію", ставши бойовиком "ЛНР". Про це житель білоруського Вітебська розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Він пояснив своє рішення воювати на боці бойовиків, бо "не міг дивитися спокійно, як гинуть діти". Щоправда, інформацію про збройний конфлікт на Донбасі Трофимов черпав переважно із сайтів терористів і їхніх спільнот у соцмережах.

"Почалася війна України з росіянами, і я почав шукати інформацію. Читав "Зведення Стрєлкова" (група "ВКонтакте", де з початку конфлікту викладалася інформація від Ігоря Стрєлкова-Гіркіна і його бойовиків - Ред.). Я взагалі їхав воювати за Стрєлкова, але фактично вийшло, що за цей цирк, - тепер же Плотницький там просто заробляє гроші і все. Стрєлков говорив правильні речі. Але коли я приїхав, його вже зняли", - розповідає Трофимов.

Він заявив, що воював у складі "батальйону "Русь" у районі Веселої Гори і Щастя, де "протистояв" батальйону "Айдар".

Ставлення до бійців добровольчих батальйонів, стверджує Трофимов, в "ДНР/ЛНР" було завжди жорстке: існував усний наказ добровольців "у полон не брати, вирішувати питання на місці".

На питання кореспондента, чи доводилося йому особисто розстрілювати полонених, Трофимов знизав плечима і посміхнувся: "Ну я ж на передовій був".

Трофимов до війни на Донбасі був мирною людиною, навіть у білоруській армії не служив.

Він розповів, що відчув, коли вперше довелося вбити людину: "Мене трохи не вирвало. Знаєш, як це було? Зайшли ми на зачистку в школу. Я за поворот йду - і мій "Калашников" буквально впирається в голову "укропу"... тобто у мене не було варіантів. Я натиснув на курок. Так мені довелося позбутися моєї синьої форми - сильно забруднилася. Потім до цього почав ставитися простіше. Щось звичне... Ну, як випити кави".

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...