Це наша споконвічна територія: Японія направила протест РФ у зв'язку з планами Кремля розмістити війська на Курильських островах

22 лютого глава Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив, що до кінця 2017 року на Курильських островах буде розгорнуто військову дивізію.

Розміщення військової дивізії на Курильських островах загрожує безпеці Японії. Фото: russiatodaynews.ru.

Уряд Японії направив протест Росії у зв'язку з планами Міноборони розмістити до кінця року дивізію на Курильських островах. Про це в четвер, 23 лютого, повідомило агентство ТАСС з посиланням на генерального секретаря кабінету міністрів країни Єсіхіде Сугу, передають Патріоти України.

«Ми уважно стежимо за діями Росії в районі чотирьох північних островів. Зараз ми збираємо додаткову інформацію в зв'язку з недавніми повідомленнями про плани по розміщенню дивізії», - заявив Суга. При цьому, за його словами, Токіо «виступає за продовження переговорів з проблеми цих островів і пошук взаємоприйнятного рішення».

У МЗС Японії також уточнили, що зміцнення військової присутності Росії на Курильських островах «суперечить позиції Токіо, яка полягає в тому, що це споконвічні території Японії».

Днем раніше японський посол в Росії Тойохісі Кодзука попередив, що розміщення дивізії викличе невдоволення у керівництва Японії.

22 лютого голова Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив, що до кінця 2017 року буде посилено оборону Курильських островів. «У нас ведеться активна робота щодо захисту Курил. Там у нас повинна розміститися дивізія, ми також повинні в цьому році завершити [облаштування]», - заявив міністр.

Зараз на Курилах розгорнута 18-я кулеметно-артилерійська дивізія РФ.

За підсумками закінчення Другої світової війни між Москвою і Токіо не укладено мирний договір. Основною перешкодою для підписання документа є невирішена суперечка навколо південної частини Курил, а саме найбільших островів: Ітуруп, Кунашир, Шикотан і група Хабомаї.

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...