Це не було нещасним випадком: Хуг розповів про підрив авто місії ОБСЄ на Донбасі

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні наголосив, що підрив авто був наслідком використання зброї невибіркової дії. Це саме та зброя, якої там взагалі не повинно було бути, наголосив Хуг.

Александр Хуг. Фото:112.ua

Підрив автомобіля спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ не був нещасним випадком. Про це сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час брифінгу 28 квітня, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Те, що відбулося в неділю, не було нещасним випадком. Це було наслідком використання зброї невибіркової дії. Це саме та зброя, якої там взагалі не повинно було бути. Зброя, яку спеціально заклали туди, щоб поранити, покалічити або вбити когось", - зазначив він.

Хуг також підкреслив, що постраждати міг будь-хто, хто проїжджав по тій же дорозі. Він додав, що маршрут, по якому рухалися спостерігачі, був запланований. За словами Хуга, по цій дорозі спостерігачі їздили і до події.

"Коли патруль повертався тією ж дорогою, якою проїхав менше двох годин тому, автомобіль, в якому перебував Джозеф (загиблий спостерігач Джозеф Стоун. - ред.) і двоє наших колег, наїхав на потужний вибуховий пристрій. Ми не володіємо вичерпною інформацією про те, що викликало вибух. Імовірно, це була міна", - сказав він.

Хуг зазначив, що в результаті вибуху автомобіль масою 4,5 тонн відкинуло на 7 метрів.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...