"Це не спровокує РФ": У Держдепі США прозвучала важлива заява щодо поставок зброї Україні (відео)

За словами Курта Волкера, адміністрація Обами не схвалила поставки зброї українській владі. Однак, нова адміністрація Трампа, за його словами, "переглядає" це рішення, щоб дати Україні "можливість захищати себе" у випадку "подальших кроків" з боку Росії.

Ілюстрація:censor.net.ua

На Донбасі вже перебуває більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Тож можливі поставки зброї Україні від США для захисту не спровокують Росію. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер, повідомляють Патріоти України з посиланням на Настроящее время.

"Росія вже перебуває в Україні з усім своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже і дуже великий військовий контингент. Ще більший контингент зосереджений біля кордонів України.

У Росії є повне право це робити, це її територія, вони можуть розміщувати там стільки військових, скільки хочуть. Так що це рішення ніяк не "спровокує" Росію зробити щось, чого вони ще не зробили. І це ніяк не може змінити баланс сил", – пояснив Волкер.

За його словами, попередня адміністрація президента Барака Обами не схвалила поставки зброї українській владі, незважаючи на те, що це зробили обидві палати Конгресу. Однак, нова адміністрація президента Дональда Трампа, за його словами, "переглядає" це рішення, щоб дати Україні "можливість захищати себе" у випадку "подальших кроків" з боку Росії.

У Міноборони розповіли, скільки коштує забезпечення одного військовослужбовця ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 10:39

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир повідомив, що утримання одного бійця Збройних Сил України без зброї обходиться державі у 30 тисяч доларів або 1,2 мільйона гривень. Про це він розповів у коментарі Bloomberg, передають Патріоти України. "...

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...