"Це нісенітниця. Йшлося про оборону, а не конфлікт": Російська пропаганда зробила з інтерв'ю Столтенберга "страшилку" (відео)

В Альянсі не стали відмовчуватися і викрили фейки кремлівської пропаганди.

Йєнс Столтенберг. Фото:DonPress.com

Прес-секретар НАТО Оана Лунгеску звинуватила російські канали "Росія 24" і "Росія 1" в перекручуванні слів генсека Альянсу Йєнса Столтенберга. Про це пише УНІАН, передають Патріоти України.

У чотирьох повідомленнях у Twitter вона викрила випадки перекручування слів генсека російськими державними каналами, які є одними з основних рупорів пропаганди Кремля. "Генсек Столтенберг жодного разу не згадував про "танки на кордоні" в інтерв'ю "Росія 24", - написала вона, надавши посилання на запис інтерв'ю.

За її словами, Столтенберг насправді сказав каналу, що мета НАТО - "попередити конфлікт, а не спровокувати його". "Євген Попов (журналіст "Росія 1") перекручує правду: генсек НАТО Йєнс Столтенберг говорив про "оборону і діалог" з Росією, а не "конфлікт і діалог", - написала Лунгеску.

"Російське ток-шоу "60 хвилин" заявляє, що НАТО "планує агресію". Це нісенітниця. Дивіться, що генсек говорив насправді", - написала прес-секретар НАТО.

Раніше повідомлялося, що російські ЗМІ спотворили слова генсека НАТО Йенса Столтенберга про анексію Криму, назвавши її "приєднанням".

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...