"Це справа рук тещі Скрипаля": Британський МЗС опублікував топ-фейки Кремля про отруєння шпигуна-перебіжчика

Москва заявляє, що нібито не має ніякого відношення до отруєння екс-полковника ГРУ, але після таких заяв їй, напевно, вірять усе менше.

Міністерство закордонних справ Великобританії опублікувало відеоролик, в якому привело фейкові версії російської пропаганди про відповідальних за отруєння шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля, передають Патріоти України.

Відомство заявило, що замість пояснень у зв'язку з інцидентом Росія проводить кампанію дезінформації. "Кремлівські і російські державні медіа відповіли на атаку в Солсбері запереченням і погрозами. Вони відмовилися запропонувати пояснення, зате запустили кампанію з дезінформації", - йдеться в повідомленні.

Британський МЗС навів такі версії російської пропаганди:

  • Це зробила Великобританія... щоб підживити антиросійські настрої;
  • Це зробила Україна... щоб підставити Росію;
  • Це була спроба суїциду;
  • Це була випадкове передозування;
  • Це справа рук тещі Скрипаля;
  • Джерелом нервово-паралітичної речовини стала британська лабораторія "Портон-Даун".
  • Це зробили США... щоб дестабілізувати ситуацію у світі;
  • Нервово-паралітичну речовину було вироблено в Чехії, Словаччині чи Швеції

"Не дивлячись на заперечення і дезінформацію РФ, Британія не робить поспішних висновків. Ми повністю дотримуємося Конвенції про заборону хімічної зброї. Міжнародні лідери погодилися, що правдоподібної альтернативної відповіді не було. З високою часткою ймовірності Росія відповідальна за цю атаку", - заявили в британському міністерстві .

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...