Це третина бюджету Молдови, - економіст Герус про готівку нардепів "під матрацом"

За показником "середня температура по лікарні" - на одного народного обранця припадає по 30,4 млн грн.

Андрій Герус. Фото: censor.net.ua.

Народні депутати України за підсумками першого етапу роботи електронного реєстру декларацій задокументували 7,4 млрд грн готівки, повідомив економіст і колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Андрій Герус в своєму Facebook, передають Патріоти України.

За його інформацією, всього депутати задекларували 12,3 млрд грн. "Це 31% державного бюджету Молдови на 2016 рік", - підкреслив Герус.

За словами економіста, у фракціях і групах відзначаються різні показники доходів.

"В середньому грошових коштів - 30,4 млн грн на одного депутата. Але показники сильно відрізняються по фракціям і групам: від 4 млн грн на депутата" Самопомочі "до більш ніж 50 млн грн на депутата" Волі народу "і" Відродження ", - уточнив економіст.

Він додав, що не має жодних претензій до депутатів, які до приходу в Раду успішно займалися бізнесом.

Зазначимо, що в ході подачі декларацій з'ясувалося, що чиновники зберігають великі суми готівки в гривнях та іноземній валюті, а також мають велику кількість різноманітних активів.

Патріоти України писали про топ-10 е-декларацій політиків, які здивували світ.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...