Це зрада: Екс-генсек НАТО прокоментував ставлення ЄС до України у питанні запровадження безвізового режиму

​Андерс Фог Расмуссен вважає, що Київ відповідає "всім необхідним критеріям для полегшення візового режиму".

Андерс Фог Расмуссен. Фото:Lragir.am

Андерс Фог Расмуссен назвав ставлення ЄС до Києва з питання безвізового режиму зрадою. У МЗС України вважають, що в Брюсселі "спостерігається цілковите безсилля" при підході до цієї проблеми. Про це пише DW, інформують Патріоти України.

Расмуссен, який нині обіймає посаду радника президента України Петра Порошенка, вважає, що Київ відповідає "всім необхідним критеріям для полегшення візового режиму". При цьому Порошенко і його оточення публічно "намагаються зберігати оптимізм", - цитує у вівторок, 6 грудня, Reuters слова політика.

При цьому заступник глави МЗС України Олена Зеркаль заявила, що чиновники з ЄС виявляють лише мале бажання впроваджувати безвізовий режим для українців. "Лише постійний тиск і постійне нагадування про це питання можуть змусити їх рухатися далі", - заявила Олена Зеркаль. На її думку, "в ЄС і європейських відомствах спостерігається цілковите безсилля". Політик також розповіла про свою розмову з послом ФРН в Брюсселі, який на її питання про несправедливість такого ставлення, нібито відповів, що "життя несправедливе і з цим потрібно справлятися".

У свою чергу європейський дипломат, який побажав залишитися анонімним, заявив в інтерв'ю Reuters, що ЄС розуміє позицію України, проте безвізовий режим є "питанням репутації". "ЄС зробить все можливе для надання безвізового режиму українцям, грунтуючись на розумінні всіх ризиків", - додав неназваний дипломат.

"Ми всі сподіваємося, що це (введення безвізового режиму. - ред.) відбудеться в найближчі тижні. Точніше я сказати не можу", - сказав посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

Як відомо, наприкінці листопада голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і голова Євроради Дональд Туск заявили, що очікують швидкого скасування візового режиму для громадян України, оскільки Київ виконав усі поставлені перед ним умови.

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: