Цензура в Росії: Роскомнадзор заблокував сайт Українського кризового медіа-центру

Команда УКМЦ заявила, що не має наміру видаляти ніяких публікацій з сайту на підставі вимог прокуратури РФ.

Роскомнадзор заблокував сайт Українського кризового медіа-центру. Фото: uacrisis.org.

Російська федеральна служба з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор) заблокувала доступ до сайту Українського кризового медіа-центру (УКМЦ) на території РФ. Про це повідомляється на сайті УКМЦ, передають Патріоти України.

Підставою для блокування став прес-реліз за підсумками брифінгу лідерів кримських татар Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова і Ленура Іслямова про суспільну блокаду Криму, який був опублікований ще 8 вересня 2015 року.

"Іде повідомлення про обмеження доступу до інформаційного ресурсу в інформаційно-телекомунікаційних мережах, в тому числі мережі Інтернет, на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 26.08.2016 № 27-31-2016 / ВД 3637-16, як до такого, що містить заклики до масових заворушень , здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку ", - йдеться в повідомленні Роскомнадзора.

У російському відомстві заявили, що УКМЦ зобов'язаний "негайно видалити інформацію" і після цього "направити повідомлення про це в Федеральну службу нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій з метою проведення перевірки та відновлення доступу в разі підтвердження факту видалення".

При цьому, команда Українського кризового медіа-центру заявила, що не має наміру видаляти ніяких публікацій з сайту УКМЦ на підставі даної вимоги.

"Називаючи заяви лідерів кримськотатарського народу "екстремістськими", Генеральна прокуратура Російської Федерації повинна не забувати, що РФ анексувала батьківщину корінного народу Криму, порушивши ряд норм міжнародного законодавства. Претензії Генеральної прокуратури РФ і Роскомнадзора - це черговий приклад наступу на свободу слова, яка здійснюється під тим же прикриттям "боротьби з екстремізмом", що і арешти кримськотатарських активістів і українських патріотів і заборона діяльності Меджлісу", - заявили в УКМЦ.

"Як громадська організація, створена з метою надавати об'єктивну інформацію про події в Україні, ми не будемо підкорятися цензурі, тим більше з боку держави, яке веде гібридну війну проти України", - резюмували активісти.

У Росії розробили секретний документ із планом, як послабити західних противників, зокрема США

четвер, 18 квітень 2024, 18:44

Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії розробляє плани, щоб спробувати послабити своїх західних противників, включно зі США, і використати війну в Україні для створення нового глобального устрою. Про це 17 квітня пише The Washington Post ...

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...