Ціна санкцій проти Росії - 17,6 мільярда євро

Водночас дослідження вказує, що через слабкість російської економіки торгівля Євросоюзу з Росією і без санкцій помітно послабилася б.

Санкції. Фото: соцмережіЄС втратив сотні тисяч робочих місць через санкції проти РФ та контрсанкції Москви, повідомляє австрійський інститут WIFO. Однак і без санкцій прибутки від експорту товарів до РФ упали б на 22 мільярди євро. Про це повідомляють Патріоти України.

Унаслідок запровадження Євросоюзом санкцій проти Росії та подальших російських контрсанкцій економіка ЄС у 2015 році зазнала втрат на суму 17,6 мільярда євро. Про це йдеться у дослідженні Австрійського інституту економічних досліджень (WIFO), здійсненому на замовлення міністерства економіки Австрії, дані якого наводить австрійське видання Der Standard у четвер, 5 січня. Санкції, за цими даними, призвели до скорочення 400 тисяч робочих місць по всьому ЄС.

Водночас дослідження вказує, що через слабкість російської економіки торгівля Євросоюзу з Росією і без санкцій помітно послабилася б. Загалом лише 44 відсотки від зниження торговельних показників можна пов'язати безпосередньо із санкціями, зазначають дослідники. Без запровадження обмежувальних заходів втрати від зниження європейського експорту до РФ склали б 22 мільярди євро.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...