Ціна війни з Україною: Лілія Шевцова назвала суму втрат друзів Путіна

Російські олігархи продовжуть втрачати через санкції проти РФ, а середній клас - через контрсанкції, запроваджені самою Росією.

Названа сума фінансових втрат друга Путіна. Фото: 5.ua.

Західні санкції, які були введені проти деяких росіян через агресію Росії проти України, мають дуже важливий економічний ефект. Відомий російський політолог Лілія Шевцова в інтерв'ю "Апострофу" розповіла, скільки втратили близькі до Володимира Путіна олігархи у зв’язку з обмеженнями з боку ЄС і США, передають Патріоти України.

Коментуючи ефект персональних санкцій, Шевцова сказала: "Дійсно, ці санкції вдарили по російському великому бізнесу і російським олігархам, а також близьким до Кремля людям".

За її словами, в одного з близьких соратників Путіна – бізнесмена Юрія Ковальчука тільки в США заморозили $572 млн. "На початку року брати Ротенберг втратили 40 мільйонів в Італії, де їхня власність була заморожена", - додає Шевцова, зазначаючи, що це лише окремі цифри.

"Дуже серйозних втрат зазнали ті олігархи, власність яких знаходиться в західних країнах та які увійшли до європейських і американських санкційних списків", - підкреслює політолог.

Вона також звернула увагу, що багато втратив середній клас у Росії, більшою мірою внаслідок введення контрсанкцій. Унаслідок введення Росією заборони на імпорт продукції з ЄС і США ціна російських продуктів підвищилася на 10-15%, а в деяких випадках - і на 20%.

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...