Цього разу непридумана загроза: "Українські диверсанти" в Криму можуть викликати падіння економіки РФ, - Bloomberg

76% економістів вважають, що довіра інвесторів до Росії впаде, а погіршення ситуції в Україні цьому сприяє.

Російська економіка продовжить падіння. Фото: glavcom.ua.

Найближчим часом економіка Росії може продовжити падіння через заяви Кремля про "українську диверсію" в окупованому Криму. Про це свідчать думки опитаних Bloomberg економістів, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

52% експертів вважають, що ЄС протягом року скасує антиросійські санкції. До вигаданої ФСБ "диверсії" так вважали 69% опитаних. У свою чергу скасування санкцій США проти Росії прогнозують лише 10% аналітиків у порівнянні з 19% місяцем раніше. Крім того, 76% економістів вважають, що довіра інвесторів до Росії впаде. А відтік капіталу спрогнозували 62% експертів.

"Погіршення ситуації в Україні підірве довіру інвесторів до Росії та збереже санкції ЄС та США, посилить відтік іноземного капіталу, тому що Путін не буде сфокусований на економічних реформах. Це у свою чергу призведе до послаблення рубля і змусить Центробанк РФ проводити більш обережну політику", – вважає один з експертів.

Нагадаємо, 10 серпня у ФСБ Росії заявили, що запобігли вчиненню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», які нібито готувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Також у ФСБ заявили про ліквідацію «української агентурної мережі» і затримання групи «диверсантів». Порошенко назвав безглуздими і цинічними звинувачення Росії на адресу України у підготовці терактів у Криму.

«Звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму звучать так само безглуздо і цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі. Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України», - наголосив Порошенко.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...