Цього Штати не подарують: Росія через соцмережі намагається впливати на американських військових

Стало відомо про випадки, коли російські агенти у Twitter видавали себе за військовослужбовців США.
Російські агенти у Twitter видавали себе за американських військових. Фото: ЕРА.

Американські чиновники у сфері оборони і безпеки висловили стурбованість тим, що Росія намагається впливати на настрої в американських збройних силах, проводячи кампанію впливу в соціальних мережах, повідомляють Патріоти України.

Деякі нинішні та колишні військовослужбовці США повідомили ЗМІ, що Росія намагається поширювати дезінформацію серед американських військових. Зокрема, стало відомо про випадки, коли російські агенти у Twitter видавали себе за американських військовослужбовців.

17 жовтня Twitter оприлюднив облікові записи, пов'язані з російським агентством інтернет-досліджень. Щонайменше 39 із них презентували себе як осіб, пов'язаних з американськими військовими. Чиновник Пентагону з питань кіберстратегії повідомив журналістам, що у відомстві посилили пильність у цих питаннях. "Офіційні особи й експерти кажуть, що використання Росією операцій із впливу на збройні сили США не має дивувати. Президент Росії Володимир Путін випробував цей підхід, особливо в соціальних мережах, у таких країнах, як Україна, і відтоді він стає дедалі важливішою частиною всеосяжної стратегії Росії", – пояснив він.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...