Тука назвав умову, за якої можна погодитися на пропозицію Путіна щодо референдуму на Донбасі

Доки російські окупаційні війська не покинуть Схід України, про будь-які вибори чи референдуми можна й не згадувати.
Георгій Тука. Фото: Апостроф.

Пропозиція президента Росії Володимира Путіна щодо проведення референдуму на українському Донбасі, яку він ймовірно запропонував під час зустрічі президентому США Дональдому Трампому, є безглуздою неможливою до виконання. Вибори на Сході можливі лише після того, як Росія виведе свої війська з регіону. Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передають Патріоти України.

Зокрема, чиновник засумнівався у достовірності інформації про те, що Путін і справді запропонував Трампу провести референдум на Донбасі.

"У мене є великі сумніви щодо достовірності цієї інформації. Офіційно жодних повідомлень не бачив і не чув, тому дуже обережно ставився би до різного роду вкидів. Чиї це вкиди, російської сторони чи американської, сказати важко, адже після спільної прес-конференції з Путіним різко загострилося протистояння всередині американського політикуму, причім не тільки у рядах демократів, а й у республіканців", – зазначив він.

Заступник міністра припустив, що в цьому випадку це можуть бути "ігри абсолютно різних гравців, і гадати дуже важко". Окрім того, він вважає, що реакція світової спільноти на таку заяву буде вкрай негативною.

"Подібні безглузді ідеї повністю суперечать не тільки Конституції України, а й усій міжнародній практиці. Не буде ніякого референдуму. Україна ніколи згоди на це не дасть. Немає у світі прецедентів, коли на окупованій території проводять вибори або референдуми. Абсолютно не вірю в реалізацію такого задуму. Це просто неможливо", – наголосив Тука.

Політик також додав, що доки російські окупаційні війська не покинуть Схід України, про будь-які вибори можна й не згадувати. "До тих пір, поки Путін не виведе свої війська з Донбасу, поки Україна не відновить суверенітет на тимчасово окупованих територіях, ні про які вибори, референдуми, опитуваннях та інше мови бути не може", – підсумував Тука.

Джерело: Факти

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...