Туреччина зламала Путіна, він насправді наляканий, - іноЗМІ

Окрім злоби на Туреччину, планів щодо зовнішньої політики під час свого щорічного послання до Федеральних зборів російський президент так і не озвучив.

Туреччина "зламала" Путіна. Ілюстрація:inforesist.org

Туреччина не просто зламала плани президента Росії Володимира Путіна створити антизахідну міжнародну коаліцію в Сирії, а принизила главу Кремля, що вдарило по його самолюбству. Про це йдеться в статті польського видання Nesweek, передають Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

У матеріалі наголошується, що російська пропаганда нерідко зображала НАТО як "купку боягузливих невдах". Але збитий російський літак країною-членом Альянсу руйнує цей міф. Тому Путін був зобов'язаний заявити, що не пробачить президенту Туреччини Реджепу Ердогану і не дозволить туркам йти наперекір російським інтересам.

"Щороку Путін під час промови лякає якимось ворогом. Його роль виконувало НАТО, потім Україна і російська опозиція. А тепер прийшов час Туреччини. Російський президент не міг не згадати збитий бомбардувальник в промові. Це був особистий ляпас для нього", - йдеться в статті.

У зв'язку з новою "санкційною" війною, на цей раз вже з Туреччиною, Росія все більше занурюється в ізоляцію, а російський лідер формує фальшивий образ самодостатньої країни, але в той же час, він сам розуміє, що протягом декількох років його країні не вдасться нічого такого створити, щоб повноцінно покрити західні санкції.

Але крім злоби на Туреччину, плани щодо зовнішньої політики Путін не озвучив під час свого щорічного послання до Федеральних зборів.

"Замість цього він зробив символічні заяви про нібито початок реформ, які повинні зробити Росію самодостатньою. Він пообіцяв амністію для виведеного в офшори капіталу, але це була дуже символічна заява.

Торік Путін також обіцяв таку амністію, але це не змусило російських олігархів переводити гроші з Кіпру та інших "податкових раїв" до Росії", - зазначає видання.

Була озвучена і ще одна пуста обіцянка - намір боротися з корупцією і зменшити тиск на бізнес. І завершив свою промову Путін закликом "до єдності". І це, на думку оглядача, показало, що російський президент насправді наляканий.

"Зазвичай в минулому його виступи перед Федеральними зборами були схожі на бахвальтство відродженням імперії. Тепер риторика змінилася на іншу тезу:" Ми впораємося, якщо всі будуть проти нас".

Путін не може далі брехати росіянам, що все в країні добре тоді, коли вони відчувають на собі, що військові авантюри в Україні та Сирії занадто дорого обходяться економіці Росії, яка продовжує слабшати.

Тому йому нічого більше не залишається, як запевняти росіян, що все буде добре, якщо вони згуртуються навколо свого лідера. А він же начебто знає, що робить", - резюмується в матеріалі.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...