Турецька армія перетнула кордон Сирії, США підтримали наступ

ВПС Туреччини знищили 12 об'єктів терористів ІДІЛ.

Турецькі танки увійшли в Сирію. Фото:http://ipress.ua/

Турецькі танки увійшли в Сирію. Як повідомляє агентство Anadolu, з метою підвищити ефективність ударів Сил міжнародної коаліції і Сил спільного спеціального реагування по позиціях терористів в районі сирійського міста Джерабрус провінції Алеппо, сухопутні, танкові, артилерійські частини, логістичні сили і ВПС Туреччини діють консолідовано, передають Патріоти України.

Анкара розпочала наступальну операцію проти терористів ІДІЛ в місті Джерабла, на півночі Сирії. Кордон перетнули близько шести танків. Разом з ними пройшли і підтримувані Туреччиною сирійські повстанські сили.

Одночасно удари наносили турецькі літаки і артилерія. Про наступальну операцію офіційно заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Дамаск виступає проти операції. Міністерство закордонних справ Сирії засудило вторгнення Туреччини на північ країни і назвало його порушенням сирійського суверенітету. Крім того, Анкару звинуватили в спробі замінити бойовиків "Ісламського держави" іншими угрупованнями, називаючи їх повстанцями.

Згідно з джерелами в Генштабі ЗС Туреччини, ВПС знищили 12 об'єктів терористів ІДІЛ. Ще 70 об'єктів знищені завдяки використанню реактивних систем залпового вогню та артилерії.

Водночас, військові джерела повідомляють, що в рамках операції "Щит Євфрату" бійці Вільної армії Сирії знаходяться на підступах до села Кеклідже в трьох кілометрах від сирійсько-турецького кордону.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...