"Тиша" в АТО: Терористи посилили обстріли, є поранені, - прес-центр

Найгарячіше в минулу добу було на Приморському напрямку, терористи гатили з усіх видів озброєння.

В зоні АТО обстріли не припиняються. Ілюстрація: соцмережі.

За минулу добу бойовики 65 раз порушили режим "тиші", в результаті двоє українських військових отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Центром вогневого протистояння залишається Приморський напрямок. Так, в районі Водяного, по українських силах бойовики били з 122-мм артилерійських систем, мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів.

По силах АТО в Широкиному сепаратисти стріляли з 120-мм мінометів, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2, гранатометів і стрілецької зброї. З мінометів калібру 120-мм і стрілецької зброї терористи відкривали вогонь по морських піхотинцях поблизу Гнутового. Міномети калібру 82-мм, протитанкові гранатомети бойовики застосували в районі Талаківці.

З гранатометів різних систем сепаратисти били по українських позиціях поблизу Павлопілля, Мар'їнки і Красногорівки. З кулеметів великих калібрів бойовики відкривали вогонь по українських позиціях під Чермаликом, Гранітним і Мар'їнкою. Зі стрілецької зброї були обстріляні сили АТО в Старогнатівці. Снайпери бойовиків активно діяли в районі Водяного, Талаківки, Павлопіля і Новотроїцького.

На Донецькому напрямку по українських позиціях поблизу Авдіївки бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Сили АТО в Луганському обстрілювали з мінометів калібру 82-мм.

По позиціях в Опитному бойовики били з протитанкового ракетного комплексу, 82-мм мінометів, гранатометів і озброєння БМП. З гранатометів різних систем сепаратисти обстрілювали позиції поблизу Невельського. Зенітні установки ЗУ-23-2, гранатомети і кулемети великих калібрів терористи застосували в районі Кам'янки. Зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру вони відкривали вогонь по ЗСУ в шахті "Бутівка".

На Луганському напрямку, з гранатометів різних систем бойовики били по українських позиціях в Новоолександрівці і Катеринівці.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...