"У "Батьківщині" зрадників не буває": "Брудна боротьба Порошенка за владу", - Тимошенко стала на захист Мангера

За словами ЮВТ, в підозрі Владиславу Мангеру нібито немає жодного факту чи доказів його причетності до злочину.

Юлія Тимошенко. Фото: 112 Україна.

Кандидат в президенти і лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що голова Херсонської облради Владислав Мангер не причетний до організації вбивства Катерини Гандзюк, а звинувачення Генпрокуратури - «домисли». Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

«Генеральна прокуратура звинуватила Владислава Мангера в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Мангера, і нікого більше. Ні керівництво області від БПП. Ні депутата від БПП, чий помічник передавав гроші виконавцям злочину», - зазначила Тимошенко.
За її словами, в підозрі Мангеру немає жодного факту чи доказів його причетності до злочину, «тільки домисли прокуратури». «Очевидно, що це політична провокація. Очевидно, що це брудна боротьба Порошенка за владу. Очевидно, що робиться все, щоб вивести БПП з-під удару і приліпити до цього жахливого вбивства «Батьківщину». Через прокуратуру переводять стрілки на людину, яка твердо заявляє про свою непричетність і готова доводити це в суді», - заявила кандидат в президенти.
Тимошенко зажадала, щоб генпрокурор, який «відкрито підтримав Порошенка як кандидата в президенти і є його кумом», пішов у відпустку на період виборчої кампанії через «очевидний конфлікт інтересів». «Я вимагаю, щоб Генеральна прокуратура публічно оголосила про роль членів команди Порошенка Гордєєва, Ріщука, Паламарчука у справі Гандзюк. Я вимагаю, щоб слідство у справі було проведено швидко і неупереджено, прозоро і публічно. Тільки так силові структури можуть спростувати звинувачення в політичному забарвленні справи», - додала Тимошенко.
Також вона закликала Порошенка не використовувати силові структури в президентських перегонах і «не фальсифікувати кримінальні справи за політичним замовленням». Тим не менш, сама партія "Батьківщина" виключила Владислава Мангера зі своїх лав.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...