У Белізі розпочали розслідування щодо відмивання грошей Януковичем та Полом Манафортом - Bloomberg

Американський політтехнолог, екс-радник Дональда Трампа ​Пол Манафорт отримав через офшор $750 тис.

Пол Манафорт. Фото:BBC

Влада Белізу почала розслідування щодо відмивання коштів екс-президентом України Віктором Януковичем і американським політтехнологом Полом Манафортом через Киргизстан. Про це повідомляє Bloomberg, зазначають Патріоти України.

Як пише видання, увагу влади Белізу привернув платіж Віктора Януковича на адресу Манафорта у розмірі 750 тис. доларів, які були перераховані з рахунку в Киргизії. Раніше, нагадує Bloomberg, народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що для здійснення цього переказу використовувалася компанія Neocom Systems Limited, зареєстрована на Белізі.

Кошти з Киргизії надійшли на рахунки цієї компанії, яка транзитувала їх на рахунки компанії "Девіс Манафорт", що належить Полу Манафорту. Крім того, видання взяло коментар у Даг Сінгха (Doug Singh - ред.), який очолює компанію International Corporate Services (ICS), яка зареєструвала в 2007 році Neocom.

Бізнесмен підтвердив, що вже отримав численні запити від Департаменту фінансових розслідувань Белізу на цю тему. Влада Белізу відмовляється від коментарів. Директор Neocom Євген Касєєв був недоступний для коментарів.

Представник Манафорта заявив, що тому нічого не відомо про такий переказ.

Слід нагадати, що згідно з даними розслідування, проведеного нардепом Лещенком, платежі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів проходили через офшори з Киргизстану.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...