У Держдепі США прокоментували пропозицію відключити РФ від системи SWIFT

Захід буде слідувати чотирьом типам санкцій, які були розроблені для тиску на Росію.

Даніел Фрід. Фото: newsradio.com.ua.

Координатор Держдепу США по списку санкційних питань Даніел Фрід розповів про всі види санкцій проти Росії. Фрід також прокоментував претензії деяких українських політиків, які вимагали відключення РФ від системи SWIFT і накладення обмежень на поставки російської нафти і газу в Європу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

За словами Фріда, відключення РФ від даної платіжної системи внесло б значний дисбаланс в світову економіку, а накладення обмежень на експорт енергоресурсів спричинив би підвищення їх вартості. Це було б вигідно РФ, але не дало б Євросоюзу єдності вимог в продовження санкцій проти Росії, оскільки Європа залежна від російських енергоресурсів.

"Захід буде слідувати чотирьом типам санкцій, які були розроблені для тиску на Росію. Перший - санкції проти певного кола осіб, в тому числі олігархів, наближених до Путіна, таких як Тимченко або Роттенберг. Другий - різні військові технології, а також технології подвійного призначення. Третій - енергетичні санкції на перспективу. У Росії є поклади нафти в Арктиці, шельфі, глибоководних ділянках. Це високі технології, в яких Росія не досягла успіху, на відміну від США і Європи. Четвертий тип санкцій - фінансові, вони зараз найбільше відчуваються російською економікою. Перекрито можливості залучення додаткового капіталу. Росіяни раніше говорили, що санкції не впливають, тепер вони визнали їх силу", - заявив координатор Державного департаменту США по списку санкцій питань.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...