У Держприкордонслужбі повідомили, скільки росіян в'їхало в Україну в новорічну ніч

Як відомо, Україна запровадила біометричний контроль при перетині кордону для іноземців з 70 країн, у тому числі для росіян.

Ілюстрація:Еспресо.TV

З 1 січня 2018 українські прикордонники почали фіксувати біометричні дані росіян, які в'їжджають в Україну. На 8 ранку 1 січня відбитки пальців здали 500 громадян РФ. Про це повідомив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі 112 Україна, зазначають Патріоти України.

"З 00:00 1 січня ввели біометричний контроль для іноземців з 70 країн. Зазвичай після свят пасажиропотік зменшується, але тим не менше за станом на 8 ранку вже у понад 2000 іноземців, які потрапили під цю категорію, були взяті відбитки пальців. З двох тисяч більше 500 осіб були громадянами Росії", - сказав Слободян.

Система працює без збоїв, а відбитки пальців беруть протягом декількох секунд. Конфліктів на кордоні не було, зазначив Слободян.

Раніше в Держдумі РФ заявили, що українцям також буде потрібно заздалегідь попереджати про свій візит до Росії. Біометричний паспорт при цьому не буде обов'язковим.

Ідея ввести візовий режим з Російською Федерацією не нова: вперше про це заговорили ще в жовтні минулого року. Але далі розмов тоді справа не пішла, а депутати навіть посварилися на цьому грунті. На цей раз політики налаштовані більш рішуче.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...