У Дніпрі встановлять Меморіал слави добровольців, бійців ВСУ і волонтерів, - міський голова Філатов

Увічнити імена тих, хто віддав життя за свободу і незалежність рідної країни, планують за допомогою інтерактивної дошки, яка в режимі онлайн буде виводити на екран імена та фотографії загиблих бійців.

Міський голова Дніпра Б.Філатов (в центрі) шукає місце для майбутнього меморіалу. Фото: Фейсбук.

У Дніпрі з'явиться інтерактивний Меморіал слави добровольців, бійців ВСУ і волонтерів. Монумент планується виготовити капітально, щоб простояв десятиліття і навіть століття, пишуть Патріоти України з посиланням на Dnepr.info.

Для розробки самого пам'ятника буде оголошений конкурс серед архітекторів, запросять художників і монументалістів з інших країн. Вимоги до пам'ятника - він повинен вписатися в архітектуру міста і поруч повинно бути достатньо місця для покладання квітів та проведення урочистих і пам'ятних заходів.

«Меморіал буде загальний. Його присвятять як добровольцям, так і військовослужбовцям Збройних Сил України та волонтерам», - заявив мер Борис Філатов.

Увічнити імена тих, хто віддав життя за свободу і незалежність рідної країни, планують за допомогою інтерактивної дошки, яка в режимі онлайн буде виводити на екран імена та фотографії загиблих бійців. За словами головного архітектора Дніпра Дмитра Волика, таку дошку планують встановити на обраної локації вже до кінця року.

Для майбутнього меморіалу було запропоновано два місця: в парку ім. Т. Г. Шевченка (за Палацом студентів) і на Соборній площі (біля Музею АТО). Остаточне рішення буде прийнято найближчим часом, запевнили в міськраді.

Ніяк інакше? Група Єрмака-Расмуссена назвала крайню дату вступу України в НАТО

четвер, 16 травень 2024, 6:22

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України Єрмака-Расмуссена пропонує встановити чіткі часові межі вступу нашої держави до НАТО. Група підготувала пропозиції, в яких назвала крайню дату вступу України до Північноа...

"Не в останню чергу...": Путін пояснив призначення Білоусова міністром оборони РФ

четвер, 16 травень 2024, 5:58

Російський правитель Володимир Путін пов'язав призначення Андрія Білоусова міністром оборони РФ зі зростанням витрат на військову сферу. Пряма мова: "Новим міністром оборони призначено Білоусова Андрія Ремовича. Пов'язано це не в останню чергу з тим, щ...