З архіву ПУ. "Лапотные вандалы": Росія пригрозила покарати Україну, перекривши Дніпро

880 км Дніпро тече в Україні, але 485 км - в Росії, при цьому Україні належить менше половини територій водозбору річки.

Дніпро. Фото: соцмережі.

Кремль пішов на черговий варіант залякування України, цього разу за допомогою знищення або перенаправлення русла Дніпра як основної водної артерії країни. Таку думку висловив Олексій Голобуцький у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що для цього РФ "реанімувала" ще з єльцинських часів відповідні заяви "російських вчених" і їх проекти, передають Патріоти України.

"Тепер Росія публічно претендує не тільки на Азов і Керченську протоку, а також Крим разом із шельфом, а й на Дніпро", - написав Голобуцький.

"В інформаційний простір запущено тезу, що "в Росії є всі технічні можливості для відповіді на водну блокаду Криму та перекриття витоків річки Дніпро й перекидання її вод в обхід України. Ця ситуація - прекрасний привід змусити Київ сісти за стіл переговорів про статус міжнародної річки Дніпро", - продовжив він.

Блогер підкреслив, що 880 км Дніпро тече в Україні, але 485 км - в Росії, при цьому Україні належить менше половини територій водозбору річки. Крім того, близько половини води український Дніпро отримує з Верхнього Дніпра та своїх правих приток, що витікають із території РФ.

"У що це обійдеться? Звичайно, необхідні точні розрахунки, але, як видається, у будь-якому випадку сума буде на порядок менша за ту, що вкладена у водопостачання Криму в 2014-2018 роках і будівництво Кримського моста. А ось для Києва наслідки повороту річок будуть просто катастрофічними. У політичному й економічному планах, зрозуміло", - додав Голобуцький.

Ворог взяв "паузу": У ЗСУ повідомили, коли Росія знову може вдатися до масованих ударів по Україні

субота, 27 квітень 2024, 8:38

Агресорка Росія може знову завдати масованих ударів по Україні після того, як прибуде озброєння з пакета нової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. передають Патріоти України. ...

"Згадаймо історію": "Для ворога настають дуже складні часи", - військовий експерт

субота, 27 квітень 2024, 8:26

Ситуація на фронті поки залишається складною, але у найближчій перспективі Сили оборони мають отримати й американську військову допомогу, і рекордний пакет від Великої Британії. Це вирівняє баланс сил на полі бою і допоможе українській армії ефективніш...