У Донецьку із 2013-го року: Таємничий глава "уряду ДНР" Ананченко пережив ліквідацію Захарченка і залишився біля керма економіки

Олександр Ананченко може бути пов'язаний із українським олігархом-утікачем Сергієм Курченком, а через нього - з Віктором Януковичем і "донецьким кланом".

Про Олександра Ананченка майже нікому та нічого не відомо. Ілюстрація: Новости Донбасса.

У біографії пособника окупантів повно прогалин, а в інтернеті є всього одна його фотографія. Походження та кар'єрний шлях так званого "прем'єр-міністра" терористичного угрупування "ДНР" Олександра Ананченка спробувало дослідити видання "Новости Донбасса", повідомляють Патріоти України.

Ананченко очолив "уряд ДНР" 1 грудня 2018 року. Про нього відомо вкрай мало: народився в 1967 році в Макіївці, в 90-х роках жив у Москві, в 2000-му повернувся в Донецьк і почав працювати з радником Януковича Едуардом Прутником. В оточенні Януковича Ананченко відповідав за розробку документів.

"Угруповання "ДНР" повідомляє, що в Донецьк новий "прем'єр" прибув в 2013 році. Чим займався протягом 5 років у "республіці" - також невідомо. Інформація про те, яку роль виконує зараз, також існує виключно у вигляді теорій", - пишуть "Новости Донбасса".

Аналітик Донецького інституту інформації Віталій Сизов вважає, що "прем'єр-міністр" Ананченко працює в інтересах інших людей. "Є кілька версій того, чому саме ця людина опинилася "біля керма" економіки. Перша - це він займається бізнесом, і друга - це він, як і в попередні роки, виконує менеджерську функцію, тобто, його поставили керувати процесами, і він працює в інтересах інших людей. Це ближче, на мій погляд, до істини", - говорить Сизов.

"Якщо Пушиліна ЗМІ називають "ширмою" для людини, яка з боку Москви приймає реальні політичні рішення - помічника президента Росії Владислава Суркова, то Ананченко нібито - виконавець волі віце-прем'єра уряду РФ Дмитра Козака, якого називають куратором економічних питань в "Л-ДНР" від Кремля", - стверджують автори видання.

При цьому Ананченко може бути пов'язаний із українським олігархом-утікачем Сергієм Курченком, а через нього - з Віктором Януковичем і "донецьким кланом". Відомо, що він займав пост радника керівника ЗАТ "Зовнішторгсервіс" - компанії з реєстрацією в невизнаній Південній Осетії. Зараз у руках цієї структури перебувають всі найбільші промислові підприємства окупованих територій Донбасу. Компанію як українські, так і російські ЗМІ, пов'язують із українським олігархом-утікачем Сергієм Курченком.

"Сергію Курченку особливо втрачати нічого, він вже під санкціями і в чомусь - номінальний персонаж. Він може бути якоїсь ширмою, за якою будуть ховатися інші люди, яких ми не знаємо і про яких ми не чуємо. Звичайно, не можна виключати зв'язку цієї людини з попередніми українськими елітами, які зараз перебувають у РФ, і хочуть повернутися у владу. Також не можна і відкидати, що він може бути представником всього цього клану, який керував Донецькою областю і зараз зберігає якийсь вплив там", - вважає аналітик Донецького інституту і формації Віталій Сизов.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...