У Фірташа кепські справи - екстрадиція до США стала ближчою

Суд апеляційної інстанції більше не має перешкод для розгляду скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким в екстрадиції Дмитра Фірташа до США відмовлено.

Дмитро Фірташ. Фото:ua.comments.ua

Конституційний суд Австрії відмовив у розгляді вимоги українського бізнесмена Дмитра Фірташа визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і США. Відповідне рішення було ухвалено 2 липня, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Це означає, що суд апеляційної інстанції більше не має перешкод для розгляду скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким в екстрадиції Дмитра Фірташа до США відмовлено. На період розгляду подання Фірташа у Конституційному суді апеляційний суд, згідно із процесуальними нормами, змушений був призупинити розгляд справи.

Як повідомлялося раніше, Фірташ був затриманий у Відні 12 березня 2014 року на запит американського Федерального бюро розслідувань, поміщений у слідчий ізолятор та звільнений під підписку про невиїзд після внесення застави у розмірі 125 млн євро.

Ордер на його арешт був виданий окружним судом американського штату Іллінойс влітку 2013 року. На початку квітня у США Фірташу висунули обвинувачення у передачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

30 квітня цього року Фірташ на засіданні суду у Відні відмовився від добровільної екстрадиції до США.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...