У Франції заарештували дружину кандидата на пост президента Франсуа Фійона

Франсуа Фійон і його дружина Пенелопа отримали повістки в суд на 15 і 18 березня.

Франсуа і Пенелопа Фійон. Фото: vesti.ru.

У Франції правоохоронні органи взяли під варту дружину кандидата Франсуа Фійона – Пенелопу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Джерела повідомляють, що у той час, як Пенелопа Фійон знаходиться під вартою, правоохоронці продовжують обшуки. Чиновники кампанії Фійона відмовляються коментувати ситуацію.

При цьому, сам Франсуа Фійон анонсував оголошення у зв’язку із цією ситуацією у Парижі після того, які відклав запланований візит до Паризького сільськогосподарського ярмарку в середу.

Нагадаємо, французьке видання Le Canard Enchaine раніше повідомило, що Пенелопа Фійон заробила близько 500 тисяч євро, працюючи в якості помічника свого чоловіка в парламенті.

Кандидат в президенти Франції, екс-прем'єр Франсуа Фійон відкинув висунуті проти нього звинувачення у створенні фіктивного робочого місця і незаконній виплаті своїй дружині 500 тисяч євро протягом кількох років з коштів парламентського фонду.

Пізніше, Франсуа Фійон надав прокуратурі документи, які повинні свідчити про те, що його дружина Пенелопа дійсно працювала його помічником, а не просто отримувала зарплату.

У зв'язку з можливим пред'явленням звинувачень у справі про розкрадання коштів і фіктивне працевлаштування екс-прем'єр і кандидат в президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійон і його дружина Пенелопа отримали повістки в суд на 15 і 18 березня.

Фійон заявляв раніше, що має намір зняти свою кандидатуру в разі, якщо йому офіційно висунуть якісь звинувачення. Крайній термін висування кандидатів на президентські вибори у Франції - 17 березня.

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...