"У Генштабі РФ досить чітко вирахували": Військовий експерт вказав на підступний план Кремля

Ідеальним варіантом для Кремля було б змусити білорусів воювати проти України самих, проте це навряд чи вийде.
Костянтин Машовець. Фото: Фейсбук.

Нещодавнє загострення у відносинах Росії з Білоруссю прямо пов'язане з бажання Кремля оточити Україну і отримати стратегічну перевагу в Східній Європі. Про це на своїй сторінці в Facebook пише військовий експерт Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

"Якщо Лукашенко здасть Білорусь, а до цього все і йде... То зі стратегічної точки зору, положення України різко погіршиться. По суті, в військово-стратегічному відношенні ми, ще до широкомасштабного вторгнення опинимося в напівоточенні... Ворогові буде досить перерізати комунікації на заході і заблокувати з моря підходи до наших портів (і те, і інше він цілком здатний зробити). Далі - справа техніки...", - пише Машовець.

За його словами, ідеальним варіантом для Кремля було б змусити білорусів воювати проти України самих, проте це навряд чи вийде. "У російському Генштабі досить чітко вирахували, що по суті, ключем до України, як, до речі, й до всього регіону, є Білорусь... її захоплення, аншлюс, чи назвіть як хочете, цілком здатне поставити Україну у військовому відношенні - майже у безвихідь...навіть примарні надії на більш-менш тривалий організований опір, в такому випадку, будуть марними. Дійсно, білоруси самі воювати з українцями не будуть. Для Х...йла це був би самий оптимальний варіант. Так би мовити, союзники, у відповідності до ОДКБ і т.д. Але, в Кремлі чітко зрозуміли, цього не станеться… Саме тому, в цьому році вони різко активізувалися саме на білоруському напрямку…", - зазначає експерт.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: