У ЄП сьогодні схвалять доповідь щодо безвізового режиму для України - євродепутат

Євродепутат запевнив, що Комітет зробить максимум, щоб досягти позитивного результату і позитивного голосування.

Європарламент. Фото: nahnews.org.

26 вересня Комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ схвалить позитивну доповідь для України, підготовлену Марією Габріеллою. Про це в інтерв'ю Сегодня заявив євродепутат Андрій Пленкович, передають Патріоти України.

"Ми вже прийняли дуже позитивну "думку" на цю доповідь у Комітеті із закордонних справ, яку підготував Яцек Саріуш-Вольський – польський євродепутат, який постійно просуває ідеї України. І потім ми повинні включити це питання до порядку денного пленарного засідання Європарламенту", - зазначив він.

Також євродепутат запевнив, що Комітет зробить максимум, щоб досягти позитивного результату і позитивного голосування. "Єдине питання, яке ми повинні розуміти, – це проблема міграційної кризи та біженців. Питання візової лібералізації пов'язані з цим, що ускладнює процес. Але я впевнений, що ми знайдемо позитивне рішення для України, бо українці заслуговують цього і ви навчилися справлятися з внутрішньо переміщеними особами (з Донбасу – Ред.), яких вже 1,5 млн, без їхньої міграції в країни Євросоюзу", - заявив Пленкович.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...