У ЄС вирішили долю санкцій проти Януковича і його оточення, Іванющенка у списку не виявилося

Санкції проти 15 осіб, серед яких є і екс-президент України Янукович, продовжено ще на рік. Зі списку виключили скандально відомо нардепа Юрія Іванющенка, відомого також як Юра Єнакіївський.

ЄС продовжив санкції проти Януковича і його оточення. Ілюстрація:Кореспондент.net

Рішення Європейського Союзу щодо продовження санкцій проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Віктора Януковича оприлюднено в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності наступного дня. Про це пише УНІАН, передають Патріоти України.

Санкції продовжено ще на один рік проти 15 осіб, у тому числі екс-президента Януковича. Слід наголосити, що колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка виключили зі списку, і це теж вказано в оприлюдненому рішенні ЄС.

Санкції у вигляді заморожування активів через підозру у розкраданні державного майна України або перевищення службових повноважень, що призвело до втрати бюджетних коштів, запроваджені, окрім Януковича, проти екс-прем'єр Миколи Азарова та його сина Олексія, колишнього глави МВС Віталія Захарченка, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, екс-міністра юстиції Олени Лукаш, екс-глави АП Андрія Клюєва та народного депутата Сергія Клюєва, колишнього заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького, екс-міністра освіти Дмитра Табачика, олігарха Сергія Курченка.

Як повідомлялося раніше, 28 лютого генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Верховний суд України закрив всі кримінальні провадження проти Іванющенка. Водночас у Верховному суді 1 березня заявили, що не приймали рішення про закриття кримінального провадження щодо Іванющенка.

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...

Віддав життя за Україну: У бою загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики, який зупинився за крок від медалі на Олімпіаді

понеділок, 6 травень 2024, 18:30

У боях із російськими окупантами загинув учасник Олімпійських ігор та дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко. На своє останнє завдання 30-річний захисник вирушив у ніч із 5-го на 6 травня, передають Патріоти України. "З великим...