У Європарламенті підтримали безвіз для Грузії

"За" проголосували 553 депутати, "проти" - 66, утрималися - 22 євродепутата.

Європарламент. Фото: ZN.ua

Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян Грузії. Про це повідомляється в Twitter комітету Європарламенту з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ, передають Патріоти України.

"Безвізовий режим для Грузії затверджено на сесії Європарламенту, наступним кроком є формальне прийняття Радою ЄС", - йдеться в повідомленні. "За" проголосували 553 депутати, "проти" - 66, утрималися - 22 євродепутата.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент у четвер, 2 лютого, проголосує рішення про надання Грузії безвізового режиму. Нагадаємо, після того, як рішення надати безвізовий режим буде проголосовано в Європарламенті, його має затвердити Рада Європейського Союзу.

Очікується, що в найближчому майбутньому, після того, як вступить в силу механізм тимчасового призупинення безвізового режиму, будуть розпочаті міжінституційні переговори про надання безвізового режиму Україні. Як повідомляється на сайті Європарламенту, "безвізовий режим для Грузії набуде чинності в той же день, як почне "механізм зупинення" безвізового режиму, прийнятий парламентом 15 грудня (минулого року - ред.)".

Отже, з початком дії безвиза, громадяни Грузії з біометричними паспортами отримають право в'їжджати на територію ЄС без віз протягом 90 днів протягом 180-денного періоду для бізнесменів або в приватних цілях, однак не будуть мати права на роботу.

"Тбілісі виконав усі показники плану з лібералізації візового режиму", – зазначає прес-служба Європарламенту. Також у тексті постанови зазначається, що "постійне виконання Грузією критеріїв (для дії безвізу – ред.), особливо по боротьбі з організованою злочинністю, буде належним чином контролюватися комісією".

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...