У Комітеті виборців повідомили, скільки нардепів під час сесії ВР офіційно були у відпустці

З лютого по липень 2017 року можливістю піти у відпустку скористалися лише 55 народних обранців. З них більше половини оформили відпочинок без збереження зарплати.

Нардепи у залі ВР. Ілюстрація:РБК-Украина

Півсотні депутатів з 450 офіційно відпочивали під час роботи шостої сесії Верховної Ради протягом 2017 року. Про це повідомляє сайт КВУ з посиланням на Апарат Верховної Ради, інформують Патріоти України.

З лютого по липень 2017 року можливістю піти у відпустку скористалися тільки 55 народних депутатів. З них більше половини оформили відпочинок без збереження зарплати.

Більшість депутатів брали відпустки під час робочих днів, коли обранці повинні спілкуватися з виборцями або виступати в комітетах. Втім, трьом депутатам захотілося відпочити під час пленарних засідань Верховної Ради. Це депутати з ВО "Батьківщина" - Владислав Бухарєв, партії "Відродження" - Михайло Ланьо та позафракційний Володимир Парасюк.

"Ряд народних депутатів поводяться досить цинічно і вибирають стиль життя сибаритів. Де-факто, кількість тих, хто неофіційно відпочивав під час роботи в парламентських комітетах, в рази більше," - йдеться в повідомленні.

Довше за всіх відпочивав Володимир Парасюк, який пропустив всі 12 пленарних засідань. Як повідомляв сам політик, після Пасхи він перебував з робочою поїздкою в Німеччині, а на початку травня був у відрядженні в Норвегії.

Відповідно до Закону "Про статус народного депутата України" у політиків було майже два місяці на неформальний відпочинок. При цьому ці цифри не враховують депутатів, які офіційно перебували на лікарняному.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...