"У Конституції РФ не згадані непорушні права росіян - лизати зад начальства і лежати біля його чобота", - Шендерович

Колишня Росія, країна, в якій багато хто жив, вважаючи, що прориваються з "совка" до свободи, пропала, вважає письменник Віктор Шендерович.

Віктор Шендерович. Фото: ЖЖПострадянській Росії, в якій була написана діюча нині Конституція, більше не існує, до такого висновку прийшов російський письменник-сатирик Віктор Шендерович. У своєму блозі на сайті радіостанції "Ехо Москви" він розмірковував про День Конституції РФ, що відзначається 12 грудня, повідомляють Патріоти України.

"Пропала країна, в якій ми тоді жили, вважаючи, що прориваємося із залишків "совка" в якийсь новий вільний простір. Пропала вона зовсім, - констатував Шендерович. - Буде якийсь новий поворот сюжету. Але за ним точно відкриється якийсь - зовсім інший, дуже драматичний пейзаж. А та країна - пропала".

Шендерович запропонував своєрідно відзначити День Конституції. "Вип'ємо з громовим "ура "за чотири не згаданих в Конституції, але абсолютно непорушних наших права: лизати начальницьку дупу, лежати біля його чобота, пишатися собою і грубіянити світу. А потім вип'ємо разом за всі свободи, в тій Конституції згадані. Мовчки, не цокаючись", - написав сатирик.

12 грудня в Москві на Пушкінській площі пройшла протестна акція "Марш змін", приурочена до Дня Конституції Росії. За порушення правил проведення маніфестації поліція затримала кілька десятків її учасників.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...