У Києві відбулася церемонія поховання останків письменника Олександра Олеся (відео)

Відомого українського поета і його дружину Віру відспівали у Володимирському соборі Києва.

Молебен провів патріарх Філарет. Фото:  24 канал.У Києві на Лук'янівському кладовищі 29 січня перепоховали останки українського письменника Олександра Олеся і його дружини Віри, які були привезені з Праги. Відеозапис церемонії опубліковано на YouTube, інформують Патріоти України.

Перед цим у Володимирському соборі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів молебень. У панахиді-прощанні взяли участь президент Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко.

Нагадаємо, останки українського письменника, який помер в 1944 році і був похований у Чехії, примусово ексгумували на початку січня на Ольшанському цвинтарі в Празі. Згідно до чеського законодавства, рента за місце на кладовищі становить близько 20 тисяч чеських крон (еквівалент 20 тисяч грн) за 10 років. До недавнього часу ренту за могилу платив за власною ініціативою громадянин Чехії, уродженець України Володимир Михайлишин, але нещодавно він помер, і його син захотів поховати батька на тому місці, де покоївся Олесь.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...