У мережі показали перші фото з церемонії перепоховання Олександра Олеся у Києві

Вшанувати пам'ять письменника прийшли до тисячі чоловік: в тому числі молодь.

Фото:facebook

У Києві у Володимирському соборі розпочалася служба, пов'язана з перепохованням відомого українського письменника Олександра Олеся. Про це написала Victoria Zhuhan у своєму Facebook, інформують Патріоти України.

Вшанувати пам'ять письменника прийшли до тисячі чоловік: в тому числі молодь. Багато людей несли квіти. Труну з останками поета на територію храму привезли в чорному Мерседесі.

Письменник буде похований на Лук'янівському кладовищі, суспільне прощання на якому мало розпочатися близько 13:30.

Місце для перепоховання вибрано з урахуванням того, що там планується створити Алею почесних поховань для видатних діячів військово-політичної еміграції, вчених, культурних діячів.

Як відомо, урна з прахом письменника і його дружини прибула до Києва з Чехії вранці 27 січня.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...