У Києві встановили нове табло контролю швидкості (фотофакт)

За задумом розробників, установка таких табло дисциплінуватиме водіїв і змушуватиме їх підсвідомо дотримуватися дозволеного швидкісного режиму.

У Києві встановили нове табло вимірювання швидкості руху автомобілів. Фото: Фейсбук.

У Києві на вулиці Старонаводницькій з'явилося електронне табло контролю швидкості. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів депутат Київради, екс-заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, передають Патріоти України.

Спеціальна апаратура вимірює швидкість проїжджаючих по дорозі автомобілів. Потім показник відображається на табло. Якщо водій їде за правилами, його швидкість висвічується зеленим кольором, а якщо перевищує швидкість, то червоним.

Інформація про швидкість автомобіля нікуди не записується і не несе ніяких юридичних наслідків для водія. Дорожні служби сподіваються на свідомість і самоконтроль автомобілістів.

Раніше таке ж електронне табло в Києві встановили на вулиці Олени Теліги. Подібні прилади вимірювання швидкості - не рідкість в США і країнах Європи. Існує думка, що їх установка дисциплінує водіїв і змушує їх підсвідомо дотримуватися дозволеного швидкісного режиму.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...