У Луценка проситимуть ВР зняти недоторканність з соратника Ляшка

Нардеп Андрій Лозовий підозрюється в ухиленні від сплати податків майже на 2 мільйони гривень.

Андрій Лозовий. Фото:Еспресо.TV

Генеральна прокуратура направила до Верховної Ради прохання надати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового. Про це повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передають Патріоти України.

"Генеральна прокуратура України направила до Верховної Ради для розгляду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України А.С. Лозового", - написала вона.

Як стало відомо виданню Українська правда, подання вже повезли до парламенту.

Сам голова ГПУ Юрій Луценко теж прокоментував у соцмережі це звернення. За його словами, нардеп підозрюється в ухиленні від сплати податків майже на 2 мільйони гривень.

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата А. Лозового, в діях якого вбачаються ознаки навмисного ухилення від сплати податків в розмірі 1,846 млн грн", - написав генпрокурор.

Як відомо, 19 травня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ підготувала подання до Верховної Ради щодо зняття недоторканності з трьох депутатів: Андрія Лозового, якого підозрюють у незаконному збагаченні та ухиленні від сплати податків, Геннадія Бобова ("Відродження") – в ухиленні від сплати податків та декларуванні недостовірної інформації, Євгена Дейдея ("Народний фронт") – у незаконному збагаченні.

Але пізніше подання на притягнення до відповідальності Лозового та Дейдея повернули до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на доопрацювання.

Лозовий назвав справу проти нього "політичною розправою". Пізніше нардеп заявив, що подав позов проти генпрокурора. Кримінальне провадження стосовно Лозового проводить НАБУ.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"