"У меня еще есть консервация, велосипеды и две почки" - Михайло Добкін прокоментував арешт свого майна

Також член "Опоблоку" зазначив, що завжди себе некомфортно почуває під куполом парламенту, бо у нього "починають сльозитися очі" і "як би тиск підвищується".

Михайло Добкін. Фото:wikiwand.com

Печерський районний суд столиці заарештував майно народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна, підозрюваного в зловживанні службовим становищем і сприянні шахрайству на суму 227 мільйонів гривень. На судовому засіданні слідчий зазначив, що інкримінована парламентарію стаття Кримінального кодексу передбачає покарання з конфіскацією майна, а отже, його необхідно заарештувати. Суд повністю задовольнив клопотання Генпрокуратури. Про це пишуть ФАКТЫ, передають Патріоти України.

Згідно з ухваленим рішенням, арешт накладено на два житлових будинки Михайла Добкіна загальною площею 1137 квадратних метрів, а також винний льох - 200 квадратних метрів. Крім того, заарештували два автомобіля Toyota Land Cruiser 2007 і 2013 років випуску і земельну ділянку - 8 соток.

Народний депутат Михайло Добкін заявив, що ні він, ні його адвокати рішення суду про арешт майна не бачили. "Ні у мене, ні у моєї сім'ї у власності немає жодного квадратного метра землі на території міста Харкова. Треба розбиратися, що потрапило в рішення суду, - сказав він в ефірі авторської програми Дмитра Гордона на телеканалі "112 Україна" і додав: - У мене ще є консервація, велосипеди і дві нирки".

"Я не знаю, що треба Генпрокуратурі, яка звинувачує мене в вигаданих злочинах, де доказова база нуль, немає постраждалих. Однак уже є дозвіл на арешт, вже з мене, як сомалійські пірати, брали викуп, який заплатили мої товариші. Тепер вони посягнули на моє майно, не залишили в спокої і льох. Знаєте, пірати ж без рому жити не можуть. А у мене там пляшок 20-30 рома », - сказав Михайло Добкін. Народний депутат також заявив, що вважає себе в цій справі потерпілим, оскільки у нього час від часу щось відбирають: "То машини, то льох, то будинок. Відібрали у моїх товаришів гроші". А на питання, чи сяде він у в'язницю, відповів: "Так мені все одно".

Крім того, Михайло Добкін зробив ряд дивних заяв. Коментуючи власну ідею про перенесення столиці України до Харкова, народний депутат сказав: "Я вважаю, що Київ сьогодні - не фартове місце для української столиці. Тут постійно щось не складається. Я відразу кажу: я люблю Київ, я не ображаю Київ, я ніколи не ображаю киян, але ще треба зрозуміти, що киян тут, може, залишилося, як москвичів, - лічені відсотки". За словами Михайла Добкіна, до Харкова можна було б перенести "якусь частину інститутів державної влади".

Відповідаючи на питання, чи вживає наркотики його молодший брат, народний депутат Дмитро Добкін, підозрілу нервову поведінку якого в парламенті, супроводжувану неконтрольованими жестами, не раз відзначали журналісти, парламентарій сказав: "Я не хочу цієї теми (наркотиків. - ред.) торкатися. Він (Дмитро Добкін. - ред.) в силу свого характеру дуже некомфортно почувається у Верховній Раді.

І я себе там некомфортно почуваю. Там дуже складна енергетика, саме під куполом. І це з 2004 року. Я ось кажу, що Київ не годиться для столиці. Я не знаю, що на цьому місці було. Може, цвинтар, може, болото яке, може, стадо мамонтів померло". За словами політика, в парламенті у нього "починають сльозитися очі" і "як би тиск підвищується".

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...