У МЗС і АП прокоментували заяви про можливе направлення українських військових на війну з ІДІЛ

"Секретні дані" про відрядження українських підрозділів до Сирії почали поширюватися в мережі.

Дмитро Кулеба. Фото: ЖЖ

У МЗС та Адміністрації президента називають дезінформацією повідомлення ЗМІ про нібито можливе направлення українських військових до Сирії боротися з ІДІЛ Про це повідомив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляють Патріоти України.

"Це фейк. Ми активно взаємодіємо з партнерами щодо припинення конфліктів на Близькому Сході. Але про використання в регіоні, зокрема в Сирії або Іраку, Збройних Сил України не йдеться", - наголосив він. "Наші партнери з такими запитами до нас не зверталися, розуміючи, що в умовах російської агресії наша армія нам потрібна вдома", - додав Кулеба.

У свою чергу, речник Адміністрації президента Андрій Лисенко назвав публікацію в газеті "дезінфомацією". "Повідомлення про нібито можливу участь українських військових в боротьбі з ІДІЛ у Сирії– це звичайна дезінформація і один з елементів гібридної війни, яку ведуть проти нашої держави", - сказав Лисенко.

"Україна не отримувала жодних запитів на таку участь, не подавала таких заяв і не збирається цього робити. Жодного документу, жодної заявки немає", - наголосив він. Лисенко уточнив, що Україна продовжує співпрацю з іншими країнами щодо відновлення миру на Близькому сході.

"Але мова йде більше про політичну підтримку у боротьбі проти ІДІЛ в рамках Радбезу ООН і в рамках обміну розвідданими. Жодних дій по підготовки якогось контингенту мова ней де не йшла і не буде йти", - наголосив він. Лисенко припустив, що таку дезінфомарцію запустили спеціально "напередодні великих зустрічей, щоб ввести наших західних партнерів в оману".

Нагадаємо, що раніше британська газета Independent повідомила, що нібито під час візиту міністра оборони США Ештона Картера до Києва цього тижня обговорюватиметься питання направлення українських військових до Сирії для боротьби з ІДІЛ.

Видання писало про нібито документ із варіантами, складений Міністерством оборони, який мав стати предметом обговорення під час візиту міністра оборони США Еша Картера. У статті йшлося про те, що цей документ розроблено за розпорядженням президента України Петра Порошенка.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...