У МЗС Росії здійнялася істерика через заяву Волкера

​Росіянам не сподобалося, що спецпредставник Держдепу США не підтримав їх пропозицію щодо миротворчої місії.

Курт Волкер. Фото:Delfi

Російське міністерство закордонних справ звинуватило спецпредставника Держдепу США по Україні Курта Волкера в тому, що він "працює на руйнування мінських угод" через те, що дипломат не підтримав ініціативу РФ про розгортання миротворців ООН на Донбасі для захисту спостерігачів ОБСЄ тільки на лінії зіткнення. Такий коментар МЗС РФ опублікований на сайті відомства, передають Патріоти України.

У повідомленні росіян йдеться, що в Москві з подивом сприйняли заяви Волкера, який відкинув ініціативу Росії про створення місії ООН для захисту спостерігачів ОБСЄ на лінії зіткнення на Донбасі, оскільки це збереже існування так званих "народних республік", яким немає місця в українському законодавстві або мінських угодах.

"Виступаючи на словах за мінські угоди, К.Волкер на ділі працює на їх руйнування", - йдеться в заяві відомства Лаврова.

Як відомо, 11 жовтня Волкер заявив, що останні кілька тижнів обговорював питання введення миротворчої місії ООН на Донбас з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. За його словами, РФ запропонувала ввести миротворців для захисту спостерігачів СММ ОБСЄ, проте США відкинули таку ініціативу, оскільки хочуть бачити повноцінні миротворчі сили на Донбасі.

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...